Na handbiku a s obrovskou vůlí. Petra Hurtová zdolala Jizerské hory

24.08.2015 11:27

Nejmasovější český cyklistický závod nese název Nova Author Cup. Tentokrát byla jeho hlavní hrdinkou Petra Hurtová z České Lípy, trať dlouhou 63 kilometrů zdolala na handbiku za sedm hodin!

Tradiční cyklistické setkání v Jizerských horách má za sebou už 17. ročník, letos nastoupilo na start 2500 tisíc závodníků. Příběh Petry Hurtové byl ale příběhem vůle.

Petra trpí takzvanou zvýšenou lomivostí kostí. Podle lékařů by na handbiku vlastně neměla vůbec sedět. Sedmadvacetiletá maminka čtyřletého Viktora, ale chtěla dokázat jemu i sobě, že se může postavit na start vedle trénovaných jezdců.

„Jsem tu, protože mám ráda výzvy. A tohle je pro mě velká výzva. Takové moje mistrovství světa,“ usmívala se před závodem.

Velkého bike Maratonu Krkonošák v Lomnici nad Popelkou se na konci června zúčastnila také českolipská handbike závodnice Petra Hurtová.

A jak jela :) ? Podívejte se zde: https://sport.tn.nova.cz/clanek/sport/ostatni-sporty/na-handbiku-a-diky-obrovske-vuli-petra-hurtova-zdolala-jizerske-hory.html