Doplňky stravy

25.04.2009 21:09

Na českém trhu je celá řada potravinových dopňků obsahujících vitamíny a minerály, které osoby s OI potřebují. Zvláště při léčbě bisfosfonáty jsou minerální suplementy nutné. Tady je několik, co možná nejkomplexnějších z nich, včetně těch s obsahem kolagenu. Ačkoliv sice není jisté, zda může být doplňování kolagenu osobám s OI k něčemu dobré, jelikož jejich onemocnění způsobuje vadný gen právě pro tvorbu kolagenu, určitě jeho doplňování neublíží.

Revital Vápník + hořčík + zinek + vitamin D3 + vitamin K 1 tbl. 90

Revital Vápník + hořčík + zinek + vitamin D3 + vitamin K 1 tbl. 90

Tento přípravek obsahuje minerální látky a vitaminy, které slouží jako prevence vzniku osteoporózy (řídnutí kostí), účinně podporují růst kostí v období dospívání, jsou vhodné při onemocnění a rekonvalescenci, zejména po úrazech se zlomeninami.
Vápník je základním stavebním kamenem pro stavbu kostí a zubů. Hořčík podporuje využití vápníku v těle. Zinek spolupůsobí proti vzniku osteoporózy, napomáhá hojení ran a snižuje ukládání cholesterolu a tím předchází arterioskleróze. Působí příznivě na kvalitu pokožky, vlasů a nehtů i proti akné.
Vitamin D3 je nezbytný pro udržení minerální rovnováhy, ovlivňuje vstřebání vápníku v tenkém střevě a tím i mineralizaci, resp. demineralizaci kostí. Vitamin K1 hraje důležitou roli v metabolismu vápníku, resp. ukládání vápníku do kostní hmoty.

Obsah účinných látek:

Aktivní složky v 1 tabletě a % *DDD (v jedné tabletě)
vápník 320,0 mg (40,00 %)
hořčík 100,0 mg (33,33 %)
zinek 8,5 mg (56,60 %)
vitamin D3 5,0 µg (100,00 %)
vitamin K1 45,0 µg (nedefin.)

Energetická hodnota v 1 tabletě:
4,368 kJ (1,036 kcal), ve 100 g: 312 kJ (74 kcal)

Dávkování:
dospělí 1 - 2 tablety denně. Není určeno pro děti.
Se sladidlem. Bez přidaného cukru. Vhodné i pro diabetiky v rámci diety určené lékařem.

Caltrate plus 30

Vápník (jako Calcii carbonas praecipitatus) 600 mg, Vitamin D3
(Cholecalciferolum) 200 m.j., Hořčík (jako Magnesii oxidum) 40 mg, Zinek
(jako Zinci oxidum) 7,5 mg, Měď (jako Cupri oxidum) 1 mg, Mangan
(jako Manganosi sulfas monohydricus) 1,8 mg, Bór (jako Natrii tetraboras
decahydricus) 250 mikrogramů.

Caltrate Plus je přípravek obsahující vápník, vitamin D a další důležité
minerály. Vápník je nejdůležitější složkou kostní tkáně, do níž se zabudovává
v průběhu celého života. Je nezbytný k zachování zdravých a silných
kostí. Pomáhá rovněž při hojení ran a podporuje správnou funkci nervů
a svalů. Vitamin D potřebuje lidský organismus pro dobré vstřebávání vápníku a jeho zabudovávání do kostí. Hořčík je nezbytný pro látkovou výměnu vitaminu D a pro funkci kostí.
Mangan hraje důležitou roli při formování kostí a chrupavek. Měď je potřebná pro udržení zdraví pojivových tkání, skeletu a krevních cév. Zinek je důležitý pro správnou funkci a růst tkání. Bór napomáhá organismu při využití vápníku. Caltrate Plus neobsahuje cukr, laktózu, konzervační látky ani sůl

VITAMIN K 2 + VITAMIN D 3 tobolky 60 Biomin

VITAMIN K2 + VITAMIN D3 tob.60 BiominDoplněk stravy s vitamíny. 1 tobolka obsahuje 60 g Vitamin K2, 10 g Vitamin D3. Přispívá k udržení normálního stavu kostí.

Charakteristika:

  • Vitamin K přispívá k udržení normálního stavu kostí.
  • Vitamín D přispívá k normálnímu vstřebávání/využití vápníku a fosforu.
  • Vitamín D přispívá k normální hladině vápníku v krvi.
  • Vitamín D přispívá k udržení normální činnosti svalů.
  • Vitamín D přispívá k udržení normálního stavu zubů.
  • Vitamín D přispívá k normální funkci imunitního systému.

Doporučené dávkování: 1 kapsle 1-2x denně.

Složení: 60 μg Vitamin K2, 10 μg Vitamin D3.

Femoralex

Femoralex

Femoralex je potravinový doplněk, který byl vyvinut k užívání při hojení zlomenin a následné rekonvalescenci. Obsahuje přírodní vitamín K2, vitamín D3 a mléčnou bílkovinu laktoferin.

Vitamín K2 se podílí na ukládání vápníku v kostech a tím je pomáhá udržovat zdravé a silné.

Vitamín D3 je důležitý pro udržování normální koncentrace vápníku v krvi a jeho správné vstřebávání. Je nepostradatelný při udržení normálních svalových funkcí.

Laktoferin je mléčná bílkovina podporující mimo jiné vznik kostních buněk zodpovědných za budování kostní hmoty. Zároveň má schopnost potlačovat vznik kostních buněk, které odbourávají kostní hmotu, jak dokázaly provedené vědecké studie.

Více na https://www.femoralex.cz/femoralex.html 

Colacal tob.60

Colacal tob.60Složení: vápník z vaječných skořápek a čistý krystalický kolagen čistoty 99,9%

Balení: 60 tobolek, dávka na 30 dnů. 1 tobolka obsahuje: 250 mg přírodního vápníku, 3 mg kolagenu

Užívání: 2x denně 1 tobolku, po dobu 6-12 měsíců

Užívání COLACALU® výrazně snižuje riziko osteoporózy, regeneruje kosti, urychluje hojení zlomenin... Výrobek je tvořen dvěmi základními složkami, a sice přírodním vápníkem - z vaječných skořápek a čistým krystalickým kolagenem čistoty 99,9 %. Kolagen v kostech váže vápenaté soli a vápník je důležitá složka kostní hmoty (matrix). Nedostatek kolagenu a vápníku v kostech způsobuje osteoporózu.

Pangamin Aktiv 200tbl.
Pangamin Aktiv 200tbl.
 Složení: šetrně sušené pivovarské kvasnice, hydrolyzovaný kolagen 92%, Glukosamin sulfát, Chondroitin sulfát, L-cystin, selen, vitamin C, křemík, bór, hořčík.

Obsah účinných látek v doporučené denní dávce 4 tablety:
Pivovarské kvasnice 1160 mg
Hydrolyzovaný kolagen 92% 260 mg
Glukosamin sulfát 100 mg
Hořčík 21 mg
Chondroitin sulfát 20 mg
Vitamin C 12 mg

PANGAMIN Aktiv obsahuje řadu biologicky aktivních složek, o kterých je všeobecně známo, že mají pozitivní vliv nejen na pohybový aparát, ale celkově pozitivně ovlivňují imunitu.

Jsou to zejména:
Pivovarské kvasnice (Pangamin)
Pivovarské kvasnice jsou vedlejším produktem získávaným při výrobě piva. Tímto způsobem se získávali již ve starověku. Doporučovaly se při léčbě nemocí vzniklých z nedostatku příjmu vitaminů a řadě dalších chorob.

Pivovarské kvasnice jsou převážně bílkoviny (46 %) produkované kvasinkou pivní (Saccharomyces cerevisiae). Dále obsahují řadu důležitých enzymů, které pomáhají při trávení potravy. Z dalších látek obsahují nukleotidy, puriny (obě tyto látky se podílí na stavbě DNA), aminokyseliny, minerály, vitaminy skupiny B včetně vit. B6, B12,. Pivovarské kvasnice jsou přírodním zdrojem látek, nezbytných pro vstřebání a využití vápníku, který je potřebný pro prevenci a léčbu osteoporózy. Vzhledem k tomu, že při prevenci a léčbě osteoporózy je nutný nejen přísun vápníku, ale také látek, které umožňují jeho vstřebání.

Mezi tyto látky patří i

  • Glukosamin sulfát, látka běžně přítomná v lidském organizmu
    Je přirozenou součástí kloubních chrupavek.
    Pomáhá udržovat zejména jejich pružnost. Se stárnutí našeho těla je spojena i snížená schopnost vytvářet dostatečné množství glukosaminu. Důsledkem je zvýšené opotřebení kloubní chrupavky a postupné omezení hybnosti kloubu. Přestože si naše tělo dokáže vyrobit glukosamin samo, jeho úbytek spojený se stářím, nebo jeho zvýšenou potřebou vzniklou zejména nesprávnou výživou, nadměrnou zátěží nebo kloubním onemocněním je vhodné doplňovat. Glukosamin z doplňků stravy se vstřebává ze zažívacího traktu a ukládá v kloubních chrupavkách. Tam podporuje další její tvorbu. Chrupavka se postupně stává pružnější a odolnější. Důsledkem je zmírnění bolesti a zvětšení rozsahu pohybu.
     
  • Chondroitin sulfát
    Chondroitin sulfát je jednou z hlavních součástí mezibuněčné hmoty, která zabezpečuje mechanické a elastické vlastnosti, podporuje regenerační procesy chrupavky a má charakteristickou schopnost vázat ve tkáni vodu.
    Tato tekutina - synoviální je důležitá ze dvou důvodů: chová se jako porézní tlumič nárazů a současně umožňuje výživu chrupavky. Bez této tekutiny se stává chrupavka podvyživenou, tenkou a křehkou. Na snížení obsahu vody v chrupavce má negativní vliv zejména stárnutí. Následně se tento nedostatek projevuje při potížích v pohyblivosti kloubů. Také akutní úraz, artritida a řada dalších příčin mohou nepříznivě ovlivnit integritu a funkci chrupavky.
     
  • Hydrolyzovaný kolagen
    Kolagen je hlavní bílkovina pojivové tkáně a zároveň je další součástí chrupavky, vazů, šlach, kostí a zubů, ale i cév a pokožky. Posiluje krevní cesty a hraje roli ve vývoji tkáně. Hydrolyzovaný kolagen je lehce stravitelná biologicky aktivní látka. Její pravidelné užívání podporuje celkově zdravý vývoj. Zlepšuje strukturu vlasů a nehtů a zároveň zlepšuje vlastnosti kůže. Biologická aktivita hydrolyzovaného kolagenu, hlavně pak široké aminokyselinové spektrum je zároveň využíváno při léčbě osteoporózy a artrózy.
     
  • L-cystin, selen, vitamin C
    Tento velmi účinný antioxidační komplex chrání tělní buňky před poškozením oxidací. Antioxidační komplex chrání náš organizmus před nebezpečnými volnými radikály a tím zabraňuje vzniku různých chorob. Zároveň zpomaluje vývoj degenerativních onemocnění jako je artróza, artritida, osteoporóza, ale i různá revmatická onemocnění.
     
  • Křemík, bór a hořčík
    Křemík
    Je součástí kostí, chrupavek a mezibuněčné hmoty pojivové tkáně. Je nutný pro síťování kolagenu a elastinu. Zajišťuje funkci metabolizmu vaziv, podílí se na stavbě struktury bílkovin. Ve vazivu přítomný křemík umožňuje molekulám bílkovin vázat potřebnou vodu. Tím zajišťuje pevnost a pružnost tkání. Má význam i pro pevnost a elasticitu kůže a správný růst vlasů a nehtů. Křemík také, podobně jako selen, aktivizuje fa;cyty v těle, které ničí pronikající viry a bakterie. Tím posiluje obranyschopnost těla a imunitní systém.
    Bór
    Je nezbytný pro obnovu a růst kostí a udržení jejich kvality ve starším věku. Působí i proti obezitě a vzniku novotvarů.
    Při nedostatku bóru dochází k narušení metabolismu makrominerálních látek (Ca, P, Mg, K) a cholekalciferolu (vitamin D3), to následně vede až ke vzniku osteoporózy.
    Hořčík
    Se v našem těle se vyskytuje hlavně v kostech, spolu s vápníkem a fosforem. Je to právě hořčík, který pomáhá udržovat pevné nejen klouby, ale i zubní sklovinu.
     

Colafit 60 kostiček

Colafit 60 kostiček

Složení: čistý krystalický kolagen, čistoty 99,9%

Balení: 60 kostiček

Užívání: jednu kostičku denně ráno na lačno, po dobu 2-3 měsíců. Kůru 2x ročně opakovat. V případě potřeby užívat trvale.

Proč zrovna Colafit®?
Colafit® patří svým zaměřením mezi přípravky určené pro zvláštní výživu, jako prevence a jako doplněk při léčbě kloubních onemocnění. Colafit® je v mnohém odlišný od všech ostatních volně prodejných přípravků na klouby. Jako jediný využívá vysoce čištěnou, úplnou molekulu kolagenu a to v krystalické formě. Obsah kolagenu, tedy účinné látky, ve výrobku je naprosto nejvyšší, a to 99,9%. Také snadné užívání - 1x denně ráno na lačno, dvouletá záruční lhůta a vysoká účinnost získává stále větší oblibu u všech uživatelů. Jako bonus je velmi příjemné užívání - Colafit® je bez chuti a bez zápachu a kolagenovou kostičku je možné si vytvarovat v ústech do podoby, jaká se dobře polyká i těm, kteří mají s polykáním tablet problémy. Díky tomu, že neobsahuje žádné konzervační látky a příměsi, je možné ho užívat dlouhodobě i trvale, aniž by měl jakékoliv nežádoucí vedlejší účinky.

Naše firma se zabývá finalizací výrobku, včetně všech povolení, atestů, klinických zkoušek a prací spojených s propagací a distribucí Colafitu®. Surovinu na výrobu Colafitu® dodává odborná farmaceutická firma, jejíž výrobní postup je patentově chráněn.

Princip fungováni Colafitu® v organismu
Colafit® - čistý krystalický, lyofilizovaný kolagen typu I, čistoty 99,9%. Colafit® obsahuje vysoce čištěnou úplnou molekulu kolagenu. Ta se po požití neporušená (kyselé žaludeční prostředí ji nenaruší) dostane až do tenkého střeva, kde je rozštěpena pomocí enzymu kolagenázy na peptidy a jednotlivé aminokyseliny. Molekula kolagenu se tedy nedostává do krevního oběhu, ale působí imunomodulačně, tzn. že kolagenáza předá informaci o tom, jaký kolagen rozložila, genu kódujícímu kolagen a ten podle této informace začne produkovat takový kolagen, který byl kolagenázou rozštěpen. Celý proces působení je značně složitý a dosud ne zcela objasněný.

Colafit® a BSE
Colafit® je z pohledu možného přenosu BSE (nemoci šílených krav) bezpečný výrobek. Jsou používány všechny doporučené výrobní postupy Súkl REG-35, jako je vysoká teplota (nad 133°C), doporučené hodnoty pH a navíc v posledním kroku výroby dojde k odstranění všech nekolagenových bílkovin. Dojde tedy i k odstranění možných "zlých" prionů, způsobujících BSE.

 

GelaCalcium, 500tbl

www.nutri-exact.cz

Doplněk stravy
100 mg vápníku v tabletách
 
Složení: fosforečnan trojvápenatý (hydroxyapatit), hydrolyzovaný hovězí kolagen, kyselina L-askorbová, cholekalciferol. Aroma. Náhradní stolní sladidla aspartam, acesulfam K, sacharin Na, cyklamát Na, dihydrochalkon neohesperidinu, sukralóza. Pomocné protispékavé látky: oxid křemičitý, talek, stearan hořečnatý.
 
Výživová hodnota ve 100 g (v 1 tabletě): Energetická hodnota 798 (4,79 (kJ, 188 (1,13) kcal, bílkoviny 41,5 (0,25) g, sacharidy 0 g, tuky 2,27 (0,014) g, vápník 17 (0,1) g, fosfor 8 (0,045) g, křemík 0,9 (0,006) g, vitamin C 500 (3) mg, vitamin D 41,6 (0,25) mg. Množství vápníku v 1 tabletě odpovídá 12,5%, vitaminu C a vitaminu D 5% denní doporučené dávky. 
 
Návod k použití: Doporučená obvyklá denní dávka výrobku 5 až 8 tablet. Nejvyšší denní dávka 25 tablet se používá pouze při zvýšené potřebě, nesmí se překročit. Tablety zapíjet dostatečným množstvím tekutiny. Není určeno pro děti do 3 let a osoby trpícími močovými kameny z vápníku nebo křemíku. Výrobek není určen jako náhrada pestré stravy. Ukládat mimo dosah dětí a slunečních paprsků, v suchu a teplotě do 25oC.
 
Všeobecné informace: Hydroxyapatit odpovídá minerální formě vápníku v kostech. Další významnou složkou je hydrolyzát kolagenu, používaný pro podporu tvorby kolagenu ve vazivové tkáni. Aktivní novotvorba kolagenu je podmínkou pro zabudování vápníku do kostní tkáně.

 

Charakteristika:
Přípravek Calcerin je určen k doplnění 3 důležitých minerálů, jejichž nedostatečný příjem z běžné stravy může způsobit různá zdravotní poškození.
Calcerin obsahuje speciálně upravený vápník v kombinaci s vitaminem D. Každá tobolka přípravku Calcerin je naplněna vápníkem v likvidní (tekuté) formě čímž umožňuje spolu s vitaminem D jeho daleko rychlejší vstřebávání a pozitivní působení v lidském organizmu, než je tomu u běžných podob vápníku. Vápník patří mezi základní minerální prvky a má obrovský význam pro správnou stavbu kostí, zubů, je významný pro krevní srážení, podílí se na regulaci tělesných tekutin, je nezbytný pro správnou činnost svalů a funkci nervového systému. Nedostatek vápníku může vést k vážným zdravotním potížím. Pro jeho lepší vstřebávání je důležité působení vitaminu D. Tato kombinace vápníku a vitaminu D je nezbytná pro lidský organizmus bez rozdílů věku.

Účinky:

  • vhodný pro rychle rostoucí dětský organizmus, v době těhotenství a kojení, v rekonvalescenci a při zvýšené tělesné námaze
  • přispívá k udržení zdravých kostí a zubů
  • optimální kombinace pro maximální vstřebávání vápníku v lidském organizmu

Složení:

  • Vápník - 63 mg
  • Vitamin D3 - 25 μg Složení:
  • Uhličitan vápenatý, sojový olej, želatina, čištěná voda, glycerin, lecithin, barvivo oxid titaničitý, cholekalciferol

Dávkování:
Dospělí 1-2 tobolky denně, děti do 12 let 1 tobolka denně. Užívat během jídla nebo po jídle a zapít přiměřeným množstvím tekutiny. Při zlomeninách je možno dávkování zvýšit až na 5 tobolek denně.

Skeletin 90.tblBLOOM Multivitamin Vitality Plus tbl. 100 - 60 složek

 

Použití :

  • při kloubních onemocněních ( artróze, artritidě, revmatismu a dně )
  • při loupání a bolestech kloubů, ochraně kloubní chrupavky a její regeneraci
  • při nadměrném zatěžování kloubů sportem nebo vysokou tělesnou hmotností
  • v růstovém období
  • v období po menopauze a ve stáří pro zpomalení úbytku kostní hmoty
  • v těhotenství pro podpoření zdravého vývoje kostry dítěte
  • při zvýšené lomivosti nehtů, vypadávání vlasů a povadlé pokožce

Skeletin
je bioinformační přípravek s obsahem sépiové kosti, kolagenu, rybího oleje, šípkového a kopřivového výtažku a manganu.
Použití: Účinky této mimořádné kombinace přírodních látek se uplatní zejména při kloubních onemocněních (artróza, artritida, revmatismus a dna). Zmírňuje loupání a bolesti v kloubech neboť ochraňuje kloubní chrupavky a podporuje jejich regeneraci. Účinně působí proti kloubním zánětům. Skeletin také podporuje růst kostí a jejich dostatečnou mineralizaci, čímž příznivě ovlivňuje budování kostní hmoty v růstovém období a zpomaluje její ubývání v pozdějším věku (zvláště po menopauze). Působí preventivně proti vzniku osteomalacie a osteoporózy. Účinky Skeletinu se projeví také na zlepšení kvality vlasů, nehtů a elasticity pokožky. Nezanedbatelné je také působení Skeletinu proti vzniku zubního kazu.

Další použití:

  • při bolestech kloubů a páteře z důvodu opotřebení a/nebo zánětu
  • při nadměrném zatěžování kloubů sportem nebo vysokou tělesnou hmotností
  • v růstovém období
  • v období po menopauze a ve stáří pro zpomalení úbytku kostní hmoty
  • v těhotenství pro podpoření zdravého vývoje kostry dítěte
  • při zvýšené lomivosti nehtů, vypadávání vlasů a povadlé pokožce

Složení:
Sépiová kost
Podporuje činnost ledvin a je zdrojem biologicky dostupných minerálních látek (Ca a Mg) důležitých pro stavbu a obnovu kostní tkáně.
Kolagen
Chrání a regeneruje kloubní chrupavky, zlepšuje kvalitu všech pojivových tkání – šlachy, vazy, kosti a kůže.
Rybí olej
Je zdrojem vitaminu A, D a nenasycených mastných kyselin. Má protizánětlivé účinky a podporuje dobrý stav kostí a kůže.
Šípkový extrakt
Je zdrojem řady vitamínů (A, K, B, E), především však přírodního vitamínu C. Podporuje regeneraci chrupavek a chrání je před poškozením toxickými vlivy.
Kopřiva dvoudomá
Je zdrojem chlorofylu, celé řady vitamínů (B, K, E, C) a minerálních látek (Si, Fe, P, Ca, Mg,…). Pročišťuje krev a lymfu a má silné protirevmatické účinky.
Mangan
Účastní se stavby chrupavek a kostí, podporuje proces hojení a snižuje bolestivost. Je nezbytný pro bezproblémový vývoj kostry plodu.
Bioinformace jsou frekvence, které napodobují řídící frekvence podkorových center mozku regulujících vegetativní nervovou soustavu a činnost vnitřních orgánů. Jejich působením dochází k vyrušení negativních informací a k vyvolání zpětného regeneračního procesu.

Složení v 1 kapsli : sojový olej, želatina, prášek ze sépiové kosti – 200 mg, glycerin, kolagen – 105 mg, rybí olej – 70 mg, včelí vosk, voda, extrakt z kopřivy dvoudomé – 30 mg, extrakt ze šípkové růže – 20 mg, mangan – 6 mg.

Dávkování : 1 – 3 kapsle denně, nejlépe po jídle Vzhledem k chronické povaze problému a k tomu, že pro regeneraci kostní a chrupavčitá tkáně je třeba počítat s delším časovým obdobím, doporučujeme užívat Skeletin minimálně po dobu tří měsíců.

Balení : 90 kapslí

Phytin

Phytin tbl.40 (Fytin)

Phytin® patří do skupiny organických fosfátů a je izolován ze semen slunečnice ve formě vápníkových a hořčíkových solí kyseliny inosithexafosforečné (kyselina phytinová). Je obsažen v rostlinách (převážně v semenných obalech) a v živočišných tkáních a orgánech. V lidském organizmu hraje mimo jiné roli fosfátového depa.

Jaké jsou účinky Phytinu®?

Phytin® je produkt s obecně posilujícím a tonizujícím účinkem na lidské tělo a nervový systém. Podporuje a reguluje látkovou přeměnu, zesiluje intenzitu a stabilitu pozornosti, zvyšuje duševní a tělesnou výkonnost a obranyschopnost organismu, odstraňuje pocit únavy a vyčerpání.

Phytinová kyselina působí zvýšení toku kalciových iontů v mozkových neuronech a má přímý stimulační účinek na nervový systém.

Stimuluje krvetvorbu a zvyšuje transportní kapacitu hemoglobinu pro kyslík. Účastní se metabolizmu minerálů a zlepšuje budování kostní tkáně!!

Nedávno byl prokázán antikancerogenní účinek kyseliny phytinové a jejích solí. Tento účinek je vysvětlován na základě jejího mocného antioxidačního efektu.

Jako silný přírodní antioxidant inhibuje oxidaci lipidů a cholesterolu s předpokládaným ochranným efektem na srdce a cévy a na jaterní a střevní buňky.

Nejnovější výzkum potvrdil i ochranný účinek kyseliny phytinové před některými formami kožních nádorů, zánětů, hyperpigmentace a stárnutí kůže způsobené nadměrným opalováním.

Pozitivní vliv na imunitu byl zjištěn při výzkumu jeho účinků na virus HIV. Phytinová kyselina v koncentraci 1,67 mg/ml brzdila proliferaci viru a potlačovala jeho cytotoxický účinek.

BLOOM Multivitamin Vitality Plus tbl. 100 - 60 složek

Popis

  • Přírodní vysoce účinný multivitamínový přípravek s minerály a stopovými prvky obsahující 60 složek, obohacený o enzymy, bioflavonoidy, rostlinné výtažky a probiotickou kulturu
  • Vyrovnaná hladina těchto látek v organismu je nezbytná pro dobré zdraví a slouží též jako prevence civilizačních chorob
  • Jedinečná kombinace důležitých látek v tomto komplexním a vyváženém přípravku výrazně posiluje imunitní systém a je prevencí chřipkových onemocnění a nachlazení
  • Všechny složky přípravku pocházejí z přírodních hypoalergických nebo minerálních zdrojů. Výrobky jsou důkladně kontrolovány z důvodu kvality, účinnosti, čistoty a stálosti složení

Složení

  1 tab. obsahuje *DDD%
Vitamíny
Vitamin A 5 000 IU ( 1,5 mg ) 187
Vitamin C 333,33 mg 555
Vitamin D 133,33 IU (3,3 mcg) 67
Vitamin E Natural 66,67 IU (55 mg) 550
 
B-complex
Vitamin B-1 7,5 mg 536
Vitamin B-2 8,33 mg 520
Vitamin B-3 20 mg 111
Vitamin B-6 8,33 mg 417
Vitamin B-12 50 mcg 5000
Kyselina listová 400 mcg 200
Biotin 20 mcg 13
Kyselina pantothenová 8,33 mg 139
Choline (Bitartrate) 16,67 mg  
Inositol 8,33 mg  
Paba (Para Aminobenzoic Acid) 8,33 mg  
 
Minerály a stopové prvky
Vápník (Amino Acid Chelate) 66,67 mg 8
Hořčík (Amino Acid Chelate) 33,33 mg 11
Draslík (Amino Acid Chelate) 33,33 mg  
Zinek (Amino Acid Chelate) 10 mg 67
Mangan (Amino Acid Chelate) 1,67 mg  
Molybden (Amino Acid Chelate) 20 mcg  
Jód (Kelp) 50 mcg 33
Měď (Amino Acid Chelate) 170 mcg  
Selen (L-Selenomethionine) 30 mcg  
Chrom (Chromium Picolinate) 70 mcg  
Bór (Chelate Complex) 330 mcg  
Křemík (Horsentail Extract) 1,67 mg  
 
Enzymy
Bromelain (600GDU/G) 16,67 mg  
Betaine HCL (Řepa) 16,67 mg  
Papain (Papaya) 16,67 mg  
Amylasa 1,67 mg  
Lipasa 1,67 mg  
Cellulasa 1,67 mg  
 
Rostlinné výtažky
Spirulina 333,33 mg  
Wheat Grass Juice 33,33 mg  
Barley Grass Juice 33,33 mg  
Hydrilla 33,33 mg  
Chlorella 33,33 mg  
Lněné semínko 33,33 mg  
Včelí pyl 33,33 mg  
Korejský ženšen (Panax) 16,67 mg  
Česnek 3,33 mg  
Propolis 3,33 mg  
Včelí mateří kašička 1,67 mg  
Ovesné otruby 16,67 mg  
Jablečný pektin 16,67 mg  
Brutnák 3,33 mg  
Slunečnicový olej 30 mg  
Glutathion reduktáza 1,67 mg  
 
Probiotická kultura
L.Acidophilus 1,67 mg  
L.Bulgaricus 16,67 mg  
 
Bioflavonoidy
Citrusové bioflavonoidy 41,67 mg  
Quercetin (dihydrát) 8,33 mg  
Rutin 8,33 mg  
Hesperidin 8,33 mg  
 
Kombinace výtažků z bylin
Echinacea 2 mg  
Ostropestřec mariánský 4 mg  
Zázvor kořen 3 mg  
Gingko Biloba 4 mg  
Paprika 4 mg  

 

Mumio

Mumio - Dragon Power tbl. 30
Tzv. "černý zázrak" nebo také "slzy hor". je přírodní směs organických i anorganických látek. Anorganická část obsahuje více než 50 životně důležitých prvků, mezi nimi je 10 různých oxidů kovů. Organickou část tvoři kolem 30 makro i mikrokomponentů, 6 aminokyselin, řada vitamínů, éterické oleje a další biologicky aktivní látky. 
Mumium, mimo jiné, až 2x urychluje hojení zlomenin a podporuje vstřebávání vápníku. více o něm na v rubrice Alternativní léčba a na  www.mumio.cz
 
Zásobárna životodárných minerálů a sil. Obsahuje vše, co tělo potřebuje k regeneraci buněk.